COFFEE LIMIT Decaf Безкофеиново кафе на зърна 250 г

Code: 26598
22,31 лв
В наличност (>5 бр)
Delivery options

COFFEE LIMIT Decaf Безкофеиново кафе на зърна 250 г

Detailed information

Product detailed description

COFFEE LIMIT Decaf Безкофеиново кафе на зърна 250 г

Колумбийско безкофеиново кафе от захарна тръстика, средно изпечено с кремообразна сладост, богати шоколадови нотки и фин ядков вкус. Това безкофеиново кафе, приготвено чрез естествен процес на обработка на захарна тръстика, запазва ярките си вкусове и ви предлага вкусна чаша, улавяща същността на колумбийското кафе.

Декофеинизирането с помощта на захарна тръстика – Sugar cane EA Decaf – е метод, с който ще се сблъскате главно с кафета от Колумбия. Това е най-щадящата алтернатива в момента за производство на декофеиново кафе.

Захарната тръстика се отглежда в голям мащаб в Колумбия и се използва като „естествен“ източник на етилацетат в този процес. Първо, меласата от захарната тръстика се ферментира. Етанолът, който се получава по време на ферментацията, се смесва с оцетна киселина. Резултатът е етилацетат, който се използва в самия процес на декофеинизация.

Междувременно се приготвя зеленото кафе, от което искаме да отстраним кофеина. Зърната се обработват с пара при ниско налягане, така че порите им да станат по-големи и по-пропускливи за отстраняването на кофеина. Кафето се промива с вода, в която е разтворен етилацетат. Това съединение замества кофеина в молекулярната структура и по този начин той се освобождава в течността.

Процесът се повтаря няколко пъти, докато поне 97% от кофеина се отстрани от кафето. След като се достигне тази граница, кафеените зърна се обработват с пара отново, за да се отстранят всички остатъци от етилацетат. Температурата на обработка с пара е около 70 градуса и дори ако в кафето са останали следи от етилацетат, те могат лесно да бъдат отстранени по време на печене.

След това кафето се суши отново до желаното съдържание на влага между 10-12%. Сушенето често се извършва във вакуумни барабанни сушилни.

100% Арабика

Район: Уила

Метод на обработка : захарна тръстика без кофеин

Надморска височина: 1400-1900 м над морското равнище

Изпичане: средно (еспресо, филтър)

Резултат от SCA: 82-84

Киселинност: 3/5

Вкус: 3/5

Тяло: 2/5

Additional parameters

Category: Кафе на зърна
Weight: 0.25 kg

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz